Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a-ți alege cele mai bune ingrediente de care ai nevoie pentru un fondue savoyarde rețeta clasică. Ia-ti cardul Selgros și profită de toate avantajele magazinului de unde își fac cumpărăturile profesioniștii și pasionații de bunătățuri.
Pasul 1. Începe prin a tăia pâinea în cubulețe, astfel încât să se întărească puțin.
Pasul 2. Taie brânza bucățele sau rade-o.
Pasul 3. Dizolvă amidonul de porumb în rachiul de cireșe.
Pasul 4. Freacă vasul în care vei prepara fondue cu cățelul de usturoi.
Pasul 5. Pune vinul alb în vas și lasă-l la foc mediu până dă în clocot.
Pasul 6. Apoi redu focul la minimum și adaugă brânza puțin câte puțin, amestecând cu lingura de lemn continuu prin mișcări în forma cifrei opt.
Pasul 7. După ce brânza s-a topit, adaugă rachiul cu amidonul.
Pasul 8. Pune vasul de fondue pe un mic reșou – sau o altă sursă de căldură – în centrul mesei.
Pasul 9. Amestecă din când în când în fondue cu lingură de lemn.
Servește cu bucățile de pâine pregătite.