Acasă Blog Culinar Fondue Elvețian

Fondue elvețian

Pasi de preparare

6

Ingrediente

800 g
brânzeturi elvețiene la alegere (Emmental, Gruyere, Tomme neuchâteloise)
350 ml
vin alb sec
1
cățel de usturoi
3-4 lingurițe
amidon de porumb
piper, după gust
nucșoară, după gust
20 ml
kirsch
1/2 linguriță
suc de lămâie

Mod de preparare

Această rețetă fondue elvețian este ușor de pregătit și este alegerea perfectă pentru o seară alături de prieteni.

Nu ezita să încerci această rețetă de fondue, iar, daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!

Pasul 1. Freacă vasul pentru fondue cu cățelul de usturoi.

Pasul 2. Dizolvă amidonul în puțin vin.

Pasul 3. Rade brânza.

Pasul 4. Pune brânza în vas la topit, la foc mic, adaugă imediat vinul alb sec și amidonul.

Pasul 5. Amestecă brânza cu o lingură de lemn, formând opturi. Brânza nu trebuie să dea în clocot, ci trebuie lăsată pe focul dat la minimum.

Pasul 6. După ce s-a topit, adaugă restul ingredientelor și servește imediat.