Ingrediente
Mod de preparare
Un preparat simplu, rapid, ce poate fi însoțit de garnituri diverse, precum paste, cartofi (natur sau piure) sau, de ce nu, legume asortate la cuptor.
Pasul 1. Bate feliile de carne ca pentru șnițele.
Pasul 2. Amestecă făina cu sare, piper și boia de ardei, apoi tăvălește feliile de carne prin amestec.
Pasul 3. Prăjește carnea pe ambele părți în ulei de măsline, apoi scoate-o pe o farfurie și păstreaz-o la cald.
Pasul 4. Pregătește sosul. Topește untul în tigaie și călește ușor usturoiul.
Pasul 5. Adaugă supa de carne, vinul și sucul de roșii.
Pasul 6. Condimentează cu sare, piper, busuioc și oregano, după gust.
Pasul 7. Fierbe sosul 5 minute, apoi adaugă și feliile de carne.
Pasul 8. Lasă-le la fiert până când sosul se îngroașă, iar carnea este fragedă.
Servește escalopul cu sos de roșii cu piure de cartofi.