Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. Încălzește cuptorul la 180°C, fără ventilație.
Pasul 2. Amestecă untul cu zahărul până când obții un amestec cremos și fin (3-4 minute).
Pasul 3. Adăugă ouăle bătute, esența de vanilie, sarea și scorțișoara și continuă să amesteci.
Pasul 4. Amestecă smântâna cu lingurița de bicarbonat de sodiu – acest pas îți garantează un chec pufos și uniform crescut. Pasul 5. Încorporează și smântâna în compoziție.
Pasul 6. Cerne făina și încorporeaz-o folosind o spatulă cu care faci mișcări ample, circulare, de sus în jos.
Pasul 7. În final adaugă bananele coapte pasate cu furculița și nucile tăiate.
Pasul 8. Toarnă compoziția în tava de chec tapetată cu hârtie de copt, niveleaz-o cu spatula și presară câțiva fulgi de migdale sau bucăți de nuci.
Pasul 9. Coace apoi checul în cuptorul încins la 180°C timp de 50 minute. Lasă-l să se răcească.
Poate fi consumat ca atare, cald sau rece. Îl poți servi cu unt și miere, sirop de arțar sau cremă de alune. Este perfect ca gustare alături de ceai sau cafea, dar și la micul-dejun, cu iaurt și fructe.
Gătește cu ingrediente de cea mai bună calitate și prețuri imbatabile. Descoperă la Selgros cele mai noi oferte la produsele preferate.