Acasă Blog Culinar Caracatiță La Tigaie Cu Usturoi

Caracatiță la tigaie cu usturoi

Pasi de preparare

7

Ingrediente

500 g
caracatiță
7 ml
oțet de vin roșu
zeamă de la 2 lămâi
3
căpăţâni de usturoi
3
frunze de dafin
cimbru proaspăt
sare
piper
50 ml
ulei pentru prăjit
600 ml
apă

Mod de preparare

Pasul 1. Spală și curăță caracatița, apoi feliaz-o în bucăți mari.

Pasul 2. Într-o oală pune oțetul, coaja de lămâie, cimbrul și frunzele de dafin.

Pasul 3. Adaugă caracatița și las-o să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.

Pasul 4. Asezonează cu sare și piper și las-o la fiert o oră.

Pasul 5. După ce a fiert caracatița, alege o tigaie încăpătoare pe care o vei pune la încins.

Pasul 6. Adaugă uleiul și bucățile de caracatiță. Aceasta va avea deja un gust foarte aromat, însă, vei pune deasupra ingredientul vedetă, usturoiul.

Pasul 7. Adaugă treptat câte puțină apă din oală pentru a se forma un sos. Poți turna sucul de lămâie acum sau când vei servi.

Preparatul caracatiță la tigaie cu usturoi se servește cald cu multă zeamă de lămâie pentru aceia ce sunt încântați de această combinație. Dacă dorești să îi adaugi ceva, poți încerca pastele, dar caracatița ar trebui tăiată în bucăți mai mici.

Pentru profesioniști și pasionații de rețete și bunătățuri, Selgros vine cu proiecte care să te inspire. Sesiunile de Masterclass susținute de chefi renumiți îți dezvăluie secretele care stau la baza preparatelor memorabile din restaurantele de fine dining.

Află de la Chef Cristian Dumitru cum poți pregăti cele mai bune tentacule de caracatiță și cât de simplu se face această rețetă delicioasă.