Ingrediente
Mod de preparare
Ciocolata și căpșunile se potrivesc de minune. Poți pregăti un desert spectaculos și fără a trebui să folosești cuptorul. Iată ingredientele și pașii de urmat.
Pasul 1. Pune hârtie de copt în forme de brioșe;
Pasul 2. Separat, topește ciocolata la microunde. Lasă 2-3 minute, în intervale de 30 de secunde;
Pasul 3. După topire, amestecă bine cu uleiul de cocos. Lasă la răcit 5 minute;
Pasul 4. Acoperă formele de brioșe cu amestecul de mai devreme. Dă ciocolata în forme, la frigider, timp de o oră;
Pasul 5. Topește la microunde fulgii de ciocolată pentru mousse. Lasă la răcit;
Pasul 6. Într-un bol mediu, amestecă smântâna și zahărul cu un mixer;
Pasul 7. Adaugă 2 linguri de ciocolată topită și amestecă până la încorporare;
Pasul 8. Continuă să adaugi ciocolata, câte două linguri, apoi dă amestecul la frigider, timp de o oră;
Pasul 9. Scoate tava cu forme și crema de la frigider, pentru asamblare;
Pasul 10. Pune câte o căpșună în fiecare formă, apoi, cu ajutorul unui poș, umple forma cu mousse de ciocolată;
Pasul 11. Dă la frigider, timp de 1-2 ore, apoi consumă.
Dacă mai rămân prăjituri, depozitează-le la frigider sau într-un alt mediu răcoros. Rezistă bine la rece, 24 de ore;
Dacă le pregătești vara, pune-le într-o caserolă tapetată cu hârtie de bucătărie, pentru a preveni condensul.