Acasă Blog Culinar Buchet Căpșuni În Ciocolată

Buchet căpșuni în ciocolată

Pasi de preparare

6

Ingrediente

300 g
fulgi de ciocolată
1 lingură
de ulei de cocos
14
căpșuni medii
2 linguri
de fistic mărunțit (opțional)
1 lingură
de petale comestibile de trandafiri (opțional)

Mod de preparare

Pregătirea unui buchet căpșuni în ciocolată este cu totul special și o idee bună mai ales pentru Sfântul Valentin sau aniversări. Vestea bună este că se pregătește foarte ușor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și care sunt pașii necesari.

Pasul 1. Spală bine căpșunile și pune-le la uscat, pe hârtie de bucătărie;

Pasul 2. Pune ciocolata într-un vas rezistent la microunde și lasă 2-3 minute, în intervale de 20 de secunde;

Pasul 3. Adaugă uleiul și amestecă bine;

Pasul 4. Înțeapă căpșunele cu bețe de bambus și scufundă-le în ciocolată;

Pasul 5. Scutură excesul, presară fisticul sau petalele de trandafir și pune căpșuni cu ciocolată pe o hârtie de copt;

Pasul 6. Lasă să se răcească, apoi asamblează buchetul ajutându-te de hârtia de copt.

Consumă buchetul de căpșune cu ciocolată în ziua pregătirii. Altfel, riști ca fructele să lase apă, iar ciocolata va începe să se înmoaie;
Pentru un plus de stil, poți decora căpșunile cu ciocolată albă sau cu biscuiți mărunțiți, folosind un poș.