Acasă Blog Culinar Biftec Tartar de La Chef Cristian Dumitru

Biftec tartar de la chef Cristian Dumitru

Pasi de preparare

Difficulty Grad

Difficult

Ingrediente

1/2 kg
mușchi de vită
15 g
file anșoa
40 g
ceapă roșie
30 ml
sos Worcestershire
10 g
sos Tabasco
80 g
castraveți murați
2
gălbenușuri de ou
1
cățel de usturoi
20 g
pătrunjel
40 g
muștar Dijon
30 g
ulei de măsline
3 g
piper mozaic
2 g
sare

Mod de preparare

Nu ezita să încerci această rețetă atât de simplă și delicioasă, iar daca alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!

Pasul 1. Se taie carnea la cuțit în cubulețe mici (brunoise). Se procedează la fel cu legumele: ceapa roșie și castraveții murați, bine scurși.

Pasul 2. Cu un cuțit, se toacă mărunt fileurile de anșoa, cățelul de usturoi și pătrunjelul.

Pasul 3. Ingredientele tocate mărunt, bine stoarse de lichid, se amestecă cu sosurile de Tabasco și Worcestershire, sarea, piperul, uleiul de măsline, muștarul Dijon. 

Pasul 4. Cu ajutorul unui cerc de metal, se dă formă biftecului tartar și se servește cu pâine prăjită.