Responsabilitatea în societate
În fiecare an implementăm programe și acțiuni de promovare a alimentației sănătoase, iar efectele pe care acestea le au se răsfrâng nu numai asupra indivizilor care aplică principiile activ în viețile lor, ci și asupra comunităților și a societății per ansamblu.
De la sănătatea și bunăstarea generală până la gestionarea problemelor cu obezitatea, promovarea unor obiceiuri alimentare sănătoase poate reduce riscul de boli cronice și, implicit, costurile cu asistența medicală, pe care le suportă întreaga comunitate. Prevenirea bolilor legate de alimentație poate economisi sume substanțiale de bani pentru indivizi și pentru sistemele de sănătate.
Tot în vederea bunăstării generale, suntem conștienți că există un număr tot mai mare de studii care sugerează că o dietă sănătoasă poate avea un impact pozitiv asupra sănătății mintale, efect ce duce, din nou, la o comunitate mai sănătoasă și un trai mai bun.
Încurajarea obiceiurilor alimentare sănătoase poate consolida comunitățile prin promovarea unor valori și practici comune. De asemenea, poate contribui la reducerea impactului producției alimentare asupra mediului, inclusiv a emisiilor de gaze cu efect de seră, a utilizării apei și a defrișărilor.