Pește și fructe de mare
Descoperă sortimentul nostru de produse din raionul de Pescărie și bucură-te de calitate și prospețime!
Pește de captură sau de acvacultură, proaspăt sau congelat, fructe de mare premium, salate cu pește, alge sau fructe de mare: tot ce poftești găsești la noi! De la fileuri fragede de somon și creveți suculenți până la scoici delicate și crustacee robuste, sortimentul nostru este perfect pentru orice ocazie. Indiferent dacă vrei să gătești preparatele la grătar, la aburi, în cuptor sau în tigaie, avem tot ce ai nevoie pentru o masă de neuitat.
Lasă-te inspirat de bunătățurile din Pescăria Selgros și încearcă rețetele din blogul nostru:
Păstrăv la cuptor cu sos
Rețeta de mai jos pune în evidență gustul delicat al păstrăvului, servit cu un sos cremos de ciuperci cu smântână.
Crap al Istria
Îți place peștele? Te duce cu gândul la preparatele din Dobrogea sau satele pescărești de pe malurile Mediteranei? Chef Victor Melian îți propune o rețetă care combină fileurile fragede de crap, cu roșii cherry suculente și o notă proaspătă de lime. Peștele, gătit ușor până devine auriu, se amestecă cu roșiile coapte și măslinele tricolore, oferind o explozie de arome.
Creveți în sos de cocos
Preparatul creveți cu sos de cocos transformă orice masă într-o experiență culinară rafinată și exotică. Creveții sunt gătiți într-un sos bogat și cremos de lapte de cocos, care se îmbină armonios cu notele delicate de usturoi și ghimbir.
Paste tagliatelle cu fructe de mare
Rețeta de tagliatelle cu fructe de mare este un mix de paste și ce are mai bun de oferit marea (creveți, scoici, calamar și somon). Dacă și tu vrei să prepari tagliatelle cu creveți, trebuie să încerci rețeta propusă de Chef Radu Darie.
Orez prăjit thailandez cu creveți
Aromat și delicios, acest orez prăjit thailandez cu ouă și creveți este un preparat complet, care va face deliciul oaspeților
Doradă la cuptor cu cartofi rumeniți de la Chef Cristian Dumitru
Această rețetă delicioasă, rapidă și ușoară, oferită de chef Cristian Dumitru, este potrivită pentru un prânz în familie.
Tartar de somon și avocado
Aproape la fel de clasic ca tartarul de vită, acest preparat este o alegere potrivită pentru orice iubitor de preparate din pește.
Carpaccio de somon
Carpaccio poate fi servit ca aperitiv sau ca fel principal, fiind potrivit pentru ocazii speciale sau cine romantice. Poți pune deasupra feliuțelor de somon niște bucățele subțiri de roșii cherry.
Orez cu fructe de mare congelate și proaspete, de la Chef Cristian Dumitru
Risotto cu fructe de mare este o rețetă emblematică din bucătăria italiană. Este preparat din doar câteva ingrediente, precum orezul cremos și fructele de mare proaspete, în orice combinație preferată
Sushi tempura cu macrou afumat
Tempura este un mod de a găti legumele, peștele sau fructele de mare. Acestea sunt date printr-un aluat și apoi prăjite în baie de ulei.
Pachețele de somon la cuptor cu mâncare din sparanghel
Un preparat ușor, rapid și rafinat, pachețelele de somon la cuptor cu mâncare de sparanghel pot fi servite la un prânz de duminică în familie sau alături de prieteni.
Caracatiță la tigaie cu unt
Cum poți reuși să prepari cea mai bună caracatiță întâlnită vreodată într-o farfurie? Iată o rețetă delicioasă, cu unt și vin.
Somon cu sparanghel la tigaie cu sos de lămâie
Această rețetă de somon cu sparanghel la tigaie poate fi servită alături de un piure de cartofi cu mult unt sau de orez fiert la aburi.
Tăiței chow mein cu creveți
Servește acești tăiței chow mein cu legume și creveți calzi, ornați cu frunze de ceapă verde și de coriandru.
Sushi cu avocado și somon
Pregătește sushi cu avocado și somon, o rețetă japoneză absolut delicioasă. Este un preparat ideal pentru prânzul cu persoanele dragi sau o cină specială.
Pește ideal de inclus în alimentație
Pește ideal de inclus în alimentație
Pește ideal de inclus în alimentație
Înrudit cu somonul, păstrăvul este un pește răpitor bogat în grăsimi, fiind un aliment foarte apreciat. Pentru că are nevoie de un mediu bogat în oxigen, păstrăvul este un bun indicator al apelor curate și joacă un rol important în ecosistemele naturale.
Conține acizi graşi Omega 3, atât de importanți pentru sănătate, deci nu trebuie să lipsească din alimentația femeilor însărcinate în ultimele două luni sau a mămicilor care alăptează, fiind un ajutor foarte important pentru dezvoltarea sistemului nervos la făt sau nou-născut, dar şi la dezvoltarea ochilor şi a creierului bebelușului și copilului mic. Este recomandat și pentru persoanelele adulte, pentru că protejează împotriva bolilor cardiace, scăzând riscul unui infarct sau îmbunătăţind sănătatea și recuperarea celor care au trecut printr-un astfel de episod nedorit.
În multe culturi sunt celebrați pentru frumusețea lor, istețimea și spiritul de luptă atunci când sunt pescuiți, precum și pentru valoarea culinară și importanța lor ecologică.
Un aliat al siluetei
Un aliat al siluetei
Un aliat al siluetei
Delicios, ieftin, cu multe modalități de gătire, șprotul este bogat în substanțe hrănitoare și acizi grași benefici şi are avantajul imbatabil al unui număr redus de calorii. Iată un motiv în plus pentru care ar trebui să alegi acest aliment, și peștele în general, în detrimentul oricărei alte cărni. Îl poți combina aproape cu orice fel de garnitură, de la legume sote, tocănițe de legume, orez, până la cartofi sau mămăliguță și puțin mujdei - și tot îți vei proteja silueta. La Selgros găsești șprot din Marea Neagră tot anul - varianta congelată, dat prin făină și gata de prăjit în tigaie sau friteuză. Iar dacă vrei să faci rapid o salată, alege din magazin una dintre multele variante de conserve cu șprot - pentru o aromă mai puternică, noi ți-l recomandăm pe cel afumat!
Delicatese cu miros de alge
Delicatese cu miros de alge
Delicatese cu miros de alge
Aducând cu ele mirosul plăcut al algelor și al oceanului, stridiile se consumă crude, proaspăt deschise, ca atare, cu piper si o picătură de zeamă de lămâie sau cu puțin oțet parfumat cu șalotă. Tot farmecul sta in gustul stridiei asa cum este ea, deci nu folosi prea multe sosuri sau dressinguri, pentru a nu știrbi această experiență culinară. Stridiile trebuie păstrate pe gheață și deschise cu aproximativ o oră înainte de servire, pentru a-și forma lichidul care le va da un gust mai bun. Mărimea lor e un factor care stabileste în general prețul lor. De la 0 la 5, aceste cifre sunt invers proporționale cu dimensiunea lor: cele mai mari numere indică cele mai mici dimensiuni. La 5 se încadrează stridiile care cântăresc între 30 si 45 g, pe care cunoscătorii le consideră prea mici. Numărul 0 are o greutate mai mare de 151 g și sunt echivalentul unei fripturi. Cele mai potrivite pentru servire sunt stridiile numărul 3 (N3), cu o greutate intre 66 si 85 g, acestea fiind și cel mai frecvent comercializate.
Ce înseamnă certificările pe care le găsești pe produsele din Pescăria Selgros?
ASC
Certificarea Aquaculture Stewardship Council (ASC) asigură comercianților și cumpărătorilor finali că producția de acvacultură este conformă cu standardul cel mai înalt din lume pentru pește și fructe de mare cultivate în mod responsabil.
MSC
Certificarea Marine Stewardship Council (MSC) este standardul numărul 1 atunci când vine vorba de fructe de mare. Acest organism de audit non-profit recunoscut la nivel internațional analizează pescuitul în funcție de cât este de sustenabil.
Certificare ISO 22000
Stabilește cerințele pentru un sistem de management al siguranței alimentelor și faptul că am demonstrat capacitatea de a controla pericolele legate de siguranța alimentară și capacitatea de a ne asigura că alimentele sunt sigure pentru consum.
GMO FREE
Sunt produsele care nu conțin organisme modificate genetic sau ingrediente derivate din organisme modificate genetic și provin de la furnizori care certifică acest lucru, pe baza unor teste negative pentru proteine modificate genetic.
NATURLAND
Garantează că produsele alimentare îndeplinesc cele mai stricte standarde ecologice și sociale recunoscute internațional. Producătorii și procesatorii sunt inspectați cel puțin o dată pe an de către organisme de control terțe independente, mandatate de Naturland.
BIO/ECO/ORGANIC
Simbolul garantează că alimentele au fost produse, prelucrate, stocate, transportate, manipulate și distribuite conform standardelor specifice agriculturii ecologice. Aceasta produce alimente în cel mai natural mod posibil, cu un impact minimum asupra mediului.
ANTIBIOTIC FREE
A menține peștele fără antibiotice pe întreg ciclul de viață este un proces extrem de solicitant, iar certificarea „Fără antibiotice“ este foarte rară în acvacultură. Este cel mai înalt standard în protecția sănătății și siguranței consumatorului și dovada angajamentul față de bunăstarea animalelor și sustenabilitate.
Certificare HACCP
Această certificare (ISO 22000:2018 HACCP) este standardul internațional care stabilește cerințele pentru un Sistem de management al siguranței alimentelor. Este relevant pentru furnizorii și prestatorii de servicii în sectorul alimentar și al băuturilor, dar și pentru producătorii de ambalaje care intră în contact direct cu alimentele.
SUPERIOR TASTE AWARD
Este o certificare recunoscut pe scară largă în industria Food & Beverage, acordată de International Taste Institute produselor alimentare și băuturilor care au trecut printr-o evaluare a gustului de către un grup de bucătari și somelieri de talie mondială. Este cea mai prestigioasă certificare internațională internațională din punct de vedere al gustului.