Ingrediente
Mod de preparare
Această rețetă este una tipic germană, unde varza murată este la loc de cinste în bucătărie. Ai nevoie de un vin alb sec bun și de o oră, pentru preparare.
Pasul 1. Ține varza timp de 30 de minute în apă rece (schimbând apa de mai multe ori), apoi stoarce-o și toac-o mărunt.
Pasul 2. Taie ceapa în sferturi și rumenește-o în ulei, într-o cratiță adâncă.
Pasul 3. Adaugă jumătate din varza acră, bucățile de carne, exceptând cârnații, restul de varză murată, apoi pune supa și vinul. Lichidul trebuie să fie până la jumătatea ingredientelor.
Pasul 4. Adaugă boabele de ienupăr și gătește la foc mic, timp de aproximativ două ore (poți să o dai și la cuptor, acoperită).
Pasul 5. Între timp, fierbe cartofii în coajă, în apă sărată, timp de 15-20 de minute.
Pasul 6. De asemenea, prăjește într-o tigaie cârnații.
Distribuie în farfurii varza cu carne fierbinte, cartofii și cârnații.