Ingrediente
1/2
curcan
400 g
morcovi
30 g
gelatină
800 g
țelină
400 g
păstârnac
1 legătură
pătrunjel verde
ouă
2 buc.
mere verzi
castravete
1 buc.
ardei gras roșu
sare de lămâie
sare
piper boabe
200 g
usturoi
1 linguriță
zahăr
1 lingură
maioneză
zeamă de lămâie
Mod de preparare
Încearcă rețeta gustoasă de piftie de curcan! Această rețetă de răcitură sau piftie de curcan este ușor de preparat și sănătoasă. Respectând gustul tradițional de piftie, această rețetă de piftie cu carne de curcan este aperitivul perfect pentru masa de Crăciun!
- Jumătatea de curcan se fierbe împreună cu legumele și boabele de piper. Când este fiert și răcit, pieptul se taie cuburi. Separat se toacă și pulpa de curcan.
- În zeama rămasă se adaugă un pliculeț de gelatină și se va folosi pentru răcitură. Legumele fierte se vor folosi pentru decor.
- Ouăle se fierb, se răcesc și se separă de gălbenuș. Albușul se taie cuburi și se amestecă împreună cu pieptul de curcan și pătrunjelul tocat.
- În vasul în care se vor pune răciturile, se face un decor din albuș de ou și legume (castravete, ardei roșu, măsline, morcov fiert) și se acoperă cu un strat de zeamă de răcituri. Se pune vasul în frigider sau congelator, până se întărește stratul de zeamă. Apoi, se toarnă puțină zeamă de racitură peste pieptul de curcan și se pune peste stratul de legume. Se lasă din nou la rece să se întărească.
- Între timp, se pregătește o salată din 400 g de țelină și 2 mere, stropite cu zeamă de lămâie, condimentate cu puțin zahăr, sare, și maioneză. Se pune salata peste pieptul de curcan, pe mijlocul vasului și se pune zeamă de răcituri pe marginea vasului. Se dă vasul din nou la rece.
- La final, se pune pulpa tocată, condimentată și amestecată cu zeamă de răcituri. Peste se pune restul de zeamă. Se lasă la frigider minim 4 ore sau până a doua zi.
Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a găti o rețetă ca un adevarăt Chef!
Autor: Lady Chef Cornelia Ghișoi