Acasă Blog Culinar Ravioli Cu Brânză

Ravioli cu brânză

Pasi de preparare

7

Ingrediente

Aluat:
180 g
făină
2
ouă
1 lingură
lapte
1 vârf de cuțit
sare
1 linguriță
ulei de măsline
Umplutură:
100 g
ricotta
20 g
parmezan
5
frunze de busuioc
Sos:
200 ml
smântână
50 g
parmezan
sare si piper

Mod de preparare

Cu rețeta de mai jos, vei prepara ravioli cu brânză, ca în Italia.

Pasul 1. Fă aluatul din făină, ouă, lapte, ulei și sare. 

Pasul 2. Frământă-l 10 minute și lasă-l să se odihnească o oră, la temperatura camerei. 

Pasul 3. Taie ricotta și parmezanul în bucăți mici și adaugă busuiocul tocat, sare și piper. 

Pasul 4. Amestecă totul și umple ravioli. 

Pasul 5. Pune pastele la fiert, în apă clocotită, timp de 6 minute.

Pasul 6. Între timp, pregătește sosul, amestecând smântâna și parmezanul ras, pe foc mic, până se îngroașă puțin. 

Pasul 7. După ce ravioli au fiert, acoperă-i cu sos și servește.