Acasă Blog Culinar Plăcintă Cu Miel Și Legume La Cuptor

Plăcintă cu miel și legume la cuptor

Pasi de preparare

4

Ingrediente

200 g
pulpă de miel
200 g
pulpă tocată de miel
1 plic
condimente miel
50 ml
vin roșu demisec
100 ml
ulei de floarea soarelui
200 g
amestec de legume în stil mexican
300 g
cartofi
2
ouă
100 g
parmezan
150 g
unt
sare și piper
50 g
pastă de tomate
1
ceapă roșie
5 g
usturoi
5 g
rozmarin
5 g
zahăr
200 ml
apă

Mod de preparare

Îți dorești o rețetă ușor de realizat, dar care să-ți îmbie toate simțurile? Rețeta de plăcintă cu carne de miel și legume la cuptor, propusă de Alin Vădean, poate fi o soluție dacă dorești să-ți cucerești invitații de la prima îmbucătură. Aceasta îmbină savoarea bucătăriei tradiționale cu prospețimea legumelor. Carnea de miel reprezintă un ingredient plin de savoare, cu un gust subtil și rafinat. În combinație cu aromele legumelor, acest preparat îți poate aduce o experiență culinară inconfundabilă. 

Plăcinta cu carne de miel și legume la cuptor nu este doar o delicatesă pentru papilele gustative, ci și o opțiune sănătoasă și hrănitoare. Beneficiile nutriționale ale legumelor proaspete se îmbină perfect cu proteinele și nutrienții din carnea de miel, oferindu-ți o masă echilibrată și nutritivă.

În plus, alegerea acestei plăcinte reprezintă o decizie potrivită, dacă îți dorești să petreci timp cu familia. Puteți pregăti împreună ingredientele, iar cât timp acestea își desăvârșesc aromele prin gătire la cuptor, puteți să împărtășiți amintiri sau să vă amuzați cu jocuri. Așadar, adună ingredientele necesare și bucură-te de o experiență gastronomică memorabilă.

  1. Pregătește pulpa de miel prin îndepărtarea sidefului. Adu o tigaie la temperatură ridicată și adaugă pulpa de miel cuburi, rumenește și adaugă și carnea tocată. Este momentul să adaugi condimentul pentru miel. Adaugă legumele sotate în prealabil și pasta de roșii. Gătește-le împreună pentru 5 minute; stinge cu vinul roșu și adaugă rozmarinul. Lasă să se gătească încet pentru încă 10 min.
  2. Alături, fierbe cartofii, spălați înainte foarte bine. Când sunt gata, se strecoară cu grijă, și îi treci printr-o sită fină, încorporând untul. Adaugă gălbenușurile de ou după ce ai temperat compoziția, sarea și piperul. Omogenizează.
  3. Pune compoziția de miel într-o tavă potrivită și, cu ajutorul unui poș, așază crema de cartofi.
  4. Adaugă parmezan ras pe deasupra și gratinează la 175ᵒC timp de 12 minute.

Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a crea o masă demnă de un restaurant cu stele Michelin.