Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. Toacă ceapa și călește-o în ulei.
Pasul 2. Adaugă usturoiul mărunțit și apoi carnea tocată împreună cu chimionul, coriandrul, sarea și piperul.
Pasul 3. Amestecă până când e gătită, fără să o rumenești. Când e gata, adaugă pătrunjelul și las-o la răcit.
Pasul 4. Pentru sos: bate ușor ouăle cu sare, piper, curcuma și boia. Adaugă iaurtul și uleiul de măsline.
Pasul 5 Separă câte o foaie de plăcintă și taie-o în două. Unge cu sos prima jumătate și suprapune-le. Pe latura lungă a foilor pune umplutura de carne și rulează cu grijă până la capăt. Strânge ruloul în formă de melc.
Pasul 6. După ce le-ai umplut pe toate, așază-le într-o tavă, unge-le cu sosul rămas și presară susan și chimen negru.
Pasul 7. Lasă-le la cuptorul încins la 180 de grade pentru 20-22 de minute.