Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. Hidratează gelatina în lapte rece și las-o deoparte timp de 10-15 minute.
Pasul 2. Într-o cratiță, pune laptele integral, smântâna lichidă, zahărul și esența de vanilie și încălzește compoziția pe foc mediu, până aproape de punctul de fierbere.
Pasul 3. Dă deoparte și las-o să se răcorească.
Pasul 4. Adaugă gelatina la mixul de lapte și smântână și amestecă până când se dizolvă complet.
Pasul 5. Toarnă în pahare și lasă la frigider timp de minimum 5 ore sau peste noapte.
Când panna cotta din pahare s-a răcit, prepară sosul de cireșe.
Pasul 6. Spală cireșele, îndepărtează sâmburii și taie-le în jumătăți.
Pasul 7. Pune-le într-un blender și mărunțește-le, folosind de câteva ori, scurt, funcția pulse.
Pasul 8. Transferă-le într-o tigaie antiaderentă, adaugă zahărul și zeama de lămâie și fierbe-le pe foc potrivit până când sosul se îngroașă.
Pasul 9. Se iau de pe foc, se lasă să se răcorească, se împart în mod egal în pahare și se dau la rece, până în momentul servirii.
Dacă ești profesionist sau doar pasionat de gătit și cauți ingrediente de cea mai bună calitate, instalează-ți aplicatia Selgros, care îți oferă prețuri speciale la o gamă largă de produse, cataloage cu oferte personalizate și noutăți despre ultimele promoții.