Ingrediente
Mod de preparare
Pentru rețeta de gogoși cu paharul fără drojdie vei avea nevoie de praf de copt pentru a obține gogoșele fragede și pufoase.
Începe prin a-ți alege cele mai bune ingrediente de care ai nevoie pentru a găti aceste gogoși fără drojdie.Ia-ti cardul Selgros și profită de toate avantajele magazinului de unde își fac cumpărăturile profesioniștii și pasionații de bunătățuri.
Pasul 1. Într-un bol mare, amestecă ingredientele uscate: făina, sarea, praful de copt.
Pasul 2. Adaugă ingredientele umede: untul topit, iaurtul și oul bătut în prealabil.
Pasul 3. Amestecă bine totul cu o lingură, apoi cu mâna, maximum un minut. Lasă aluatul departe, acoperit, să se odihnească.
Pasul 4. Pudrează cu făină suprafața de lucru, întinde aluatul cu un sucitor, până ce obții o grosime de maximum un centimetru, și decupează gogoșile cu paharul. Alternativ, poți tăia fâșii late de 5 cm, pe care apoi le tai în formă de romb și le crestezi pe mijloc. Ia un colț al rombului și trece-l prin gaura din mijloc, dacă vrei să obții clasica formă de minciunele.
Pasul 5. Lasă gogoșile să se odihnească 10 minute, apoi prăjește-le în ulei încins, cam două minute pe fiecare parte.
Pasul 6. După ce au devenit aurii, scoate-le pe hârtie absorbantă și pudrează-le cu zahăr.