Acasă Blog Culinar Bame În Tempura Cu Sos Aioli Picant

Bame în tempura cu sos aioli picant

Pasi de preparare

4

Ingrediente

1 pungă
bame
2
ouă
100 g
făină
50 g
amidon
1 l
ulei
2 căței
usturoi
200 ml
lapte
1 linguriță
Sriracha
500 ml
apă
200 g
gheață
pătrunjel proaspăt
sare și piper

Mod de preparare

Încearcă rețeta delicioasă de bame în tempura, cu maioneză picantă! Această rețetă de bame, legume exotice, este un antreu inedit și hrănitor. Aromate și super-gustoase, bamele îți va bucura papilele gustative la maximum!

1. Se dezgheață bamele congelate și se scurg bine pentru a elimina excesul de apă. Se condimentează cu sare și piper.

2. Se pregătește aluatul pentru tempura, amestecând făină, amidon, apă rece și gheață până se obține o consistență pufoasă. La final se aromatizează cu sare și piper.

3. Se încinge uleiul în tigaie la temperatura potrivită pentru prăjit. Fiecare bucată de bame se trece prin aluatul de tempura și se prăjesc până devin aurii și crocante. Se așază bamele prăjite pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.

4. Pentru sosul aioli picant, se face mai  întâi o maioneză. Într-un bol mixăm usturoi tocat fin, lapte, sare și adăugăm treptat ulei. Când sosul are consistența dorită, se adaugă piper, lămâie și un strop de Sriracha. Sosul se păstrează la rece până se folosește. Bamele în tempura se servesc cu aioli picant, alături de un dressing decorativ.

Autor: Chef Raul Vidican

Mai multe rețete de la acest autor