Acasă Blog Culinar Ardei Umpluți

Ardei umpluți

Pasi de preparare

5

Ingrediente

4 buc.
ardei grași de culori diferite, tăiați pe jumătate și curățați
ulei de măsline extravirgin
250 g
carne de pui la rotisor, mărunțită
1 conservă
inimi de anghinare, scurse și tocate
1 pungă
spanac bine scurs și tocat
180 g
cremă de brânză
350 g
mozzarella rasă
120 g
parmezan ras
60 g
smântână
60 g
maioneză
200 căței
usturoi tocați
sare și piper negru proaspăt măcinat
pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Ardeii umpluți keto sunt o reinterpretare delicioasă a rețetei tradiționale, adaptată pentru a se potrivi principiilor dietei ketogenice.

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C și pune jumătățile de ardei pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  2. Stropește ardeii cu ulei de măsline și condimentează cu sare și piper.
  3. Într-un castron mare, amestecă carnea de pui, inimile de anghinare, spanacul, crema de brânză, jumătate din cantitatea de mozzarella, parmezanul, smântâna, maioneza și usturoiul. Adaugă sare și piper după gust și amestecă bine.
  4. Umple jumătățile de ardei cu amestecul obținut, acoperă cu mozzarella rămasă și coace în cuptor timp de aproximativ 25 de minute, până când brânza se topește și ardeii devin moi.
  5. Ornează ardeii umpluți cu pătrunjel proaspăt și servește-i calzi.