Ingrediente
Mod de preparare
Această tartă nu conține decât ceapă și măsline, dar este foarte gustoasă. Servește-o ca aperitiv sau alături de o salată verde.
Pasul 1. Dizolvă drojdia în laptele călduț, în care adaugi 1 lingură de ulei de măsline.
Pasul 2. Pune făina și sarea într-un castron și fă o groapă în centru.
Pasul 3. Toarnă amestecul de ulei, lapte și drojdie și frământă ușor cu degetele, fără a insista prea mult, până devine un aluat omogen.
Pasul 4. Acoperă-l cu un prosop și lasă-l să crească o oră, la căldură. Ar trebui să își tripleze volumul.
Pasul 5. Curăță ceapa și tai-o peștișori, apoi călește-o, fără a o rumeni, într-o cratiță în restul de ulei, cu cimbru, pe foc mediu.
Pasul 6. Preîncălzește cuptorul la 210°C.
Pasul 7. Întinde aluatul și pune-l într-o tavă mare, ușor unsă cu ulei și pudrată cu făină.
Pasul 8. Rulează ușor marginile, pentru a fi mai înalte.
Pasul 9. Pune ceapa peste aluat și dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Pasul 10. Scoate tarta din cuptor, presară măslinele și stropește cu ulei.
Se servește fierbinte sau rece.