Acasă Blog Culinar Tarte de Menton, Cu Ceapă Și Măsline

Tarte de Menton, cu ceapă și măsline

Pasi de preparare

10

Ingrediente

300 g
făină
150 ml
lapte
30 g
drojdie proaspătă (1 plic drojdie uscată)
1 kg
ceapă albă
1 linguriță
fleur de sel (fulgi de sare)
1
crenguță cimbru
20
măsline mici
3 linguri
ulei de măsline

Mod de preparare

Această tartă nu conține decât ceapă și măsline, dar este foarte gustoasă. Servește-o ca aperitiv sau alături de o salată verde.

Pasul 1. Dizolvă drojdia în laptele călduț, în care adaugi 1 lingură de ulei de măsline.

Pasul 2. Pune făina și sarea într-un castron și fă o groapă în centru.

Pasul 3. Toarnă amestecul de ulei, lapte și drojdie și frământă ușor cu degetele, fără a insista prea mult, până devine un aluat omogen.

Pasul 4. Acoperă-l cu un prosop și lasă-l să crească o oră, la căldură. Ar trebui să își tripleze volumul.

Pasul 5. Curăță ceapa și tai-o peștișori, apoi călește-o, fără a o rumeni, într-o cratiță în restul de ulei, cu cimbru, pe foc mediu.

Pasul 6. Preîncălzește cuptorul la 210°C.

Pasul 7. Întinde aluatul și pune-l într-o tavă mare, ușor unsă cu ulei și pudrată cu făină.

Pasul 8. Rulează ușor marginile, pentru a fi mai înalte.

Pasul 9. Pune ceapa peste aluat și dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Pasul 10. Scoate tarta din cuptor, presară măslinele și stropește cu ulei.

Se servește fierbinte sau rece.