Acasă Blog Culinar Supă Cremă de Spanac, Crutoane de Pui Și Baghetă Cu Brânză Maturată

Supă cremă de spanac, crutoane de pui și baghetă cu brânză maturată

Pasi de preparare

5

Ingrediente

600 g
spanac
150 g
praz
50 g
unt
1
ou
3 căței
usturoi
1 buc.
fenicul crud
100 g
cartofi
3 g
semințe de fenicul
2 g
nucșoară
100 g
brânză Roquefort
microgermeni
sare și piper

Crutoane de pui:

200 g
piept de pui
2 g
curry
condimente de pui
sare și piper

Mod de preparare

Uită de supele banale! Aventurează-te în lumea simțurilor cu supa cremă de spanaccrutoane de pui și baghetă propusă de Lady Chef Cornelia Ghișoi. Vedeta este spanacul proaspăt, a cărui esență o poți savura cu fiecare lingură. Feniculul oferă o savoare cu totul inedită. Prazul ușor sotat cu ulei și unt îți oferă dulceața subtilă și completează discret mixul de arome. 

Fiecare înghițitură îți oferă un contrast deosebit: supa cremoasă, accentuată de cartofi și punctată exact unde trebuie de crutoanele de pui. Pieptul de pui moale, prăjit numai cât trebuie și bine condimentat completează perfect supa cremă. Brânza Roquefort, cremoasă și ea, își spune cuvântul și definește supa cremă de spanac prin savoarea sa, care îți rămâne mult timp pe papilele gustative.

  1. Se curăță prazul și se taie grosier, apoi se sotează la tigaie în puțin ulei și unt. Se adaugă feniculul tăiat julien, câteva semințe de fenicul, sare, piper, usturoi și se sotează împreună încă 3 minute. Apoi se adaugă apă fierbinte sau puțină supă de pui/legume. Pentru cremozitate se adaugă și un cartof. Se lasă la fiert 15 minute, după care se adaugă smântâna și spanacul verde. Se lasă să dea un clocot, apoi se pune compoziția în blender și se adaugă untul foarte rece.
  2. Se taie pieptul de pui grosier, se condimentează și se lasă la marinat pentru aproximativ 20 minute. Mai apoi se rumenește ușor la tigaie în puțin ulei.
  3. Se trage spanacul, condimentat cu sare și piper, la tigaie în grăsimea rămasă de la pui. Apoi se adaugă brânza Roquefort.
  4. Se pregătește oul poșat, în apă clocotită, cu piper și puțin oțet.
  5. Se montează farfuria și se adaugă microgermeni.

Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a crea o masă demnă de un restaurant cu stele Michelin.