Acasă Blog Culinar Friptură de Rață Cu Sos de Prune

Friptură de rață cu sos de prune

Pasi de preparare

9

Ingrediente

2 bucati
piept de rață
100 g
unt
1
ceapă roșie
250 g
prune
20 g
zahăr
200 ml
vin roșu
ulei
apa
sare si piper, după gust

Mod de preparare

Pasul 1. Spală și șterge bucățile de piept de rață cu prosoape de hârtie. 

Pasul 2. Crestează pielea sub formă de romburi, cu grijă să nu ajungi până la carne.

Pasul 3. Pune carnea cu pielea dedesubt într-o tigaie încinsă, asezonează cu sare și piper și lasă 5 minute până când pielea devine crocantă. Apoi întoarce-o, asezonează din nou și mai lasă la prăjit 5 minute.

Pasul 4. Când carnea este gata, scoate-o și las-o să se odihnească 5 minute. 

Pasul 5. Taie carnea în felii de 1 cm.

Pasul 6. Pune un vas pe foc. Adaugă ulei, o ceapă roșie tăiată, sare și lasă pe foc până se înmoaie ceapa. 

Pasul 7. Adaugă prunele tăiate în sferturi și zahărul brun și mai lasă pe foc până când prunele se înmoaie și zahărul se topește. 

Pasul 8. Adaugă vin și piper și fierbe până când capătă consistența unui sos.

Pasul 9. Servește friptura de rață cu sos de prune alături de un piure de cartofi.