Acasă Blog Culinar Timbale de Păstrăv Cu Spanac de La Chef Cristian Dumitru

Timbale de păstrăv cu spanac de la Chef Cristian Dumitru

Pasi de preparare

9

Ingrediente

4
fileuri de păstrăv
500 g
spanac baby
20 g
usturoi
1
ou
100 g
parmezan
100 ml
smântână de gătit
30 ml
ulei măsline
15 g
făină
30 g
unt
50 g
pesmet panko
8 g
sare
4 g
piper mozaic

Mod de preparare

Nu ezita să încerci această rețetă atât de simplă și delicioasă, iar dacă alegi cele mai bune ingrediente de la Selgros, garantat vei avea succes!

Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Pasul 2. Într-un vas, încălzește uleiul de măsline și adăugă usturoiul zdrobit. Amestecă bine până se înmoaie.

Pasul 3. Adăugă spanacul proaspăt și sotează-l în uleiul cu usturoi până se înmoaie.

Pasul 4. Amestecă făina cu smântâna rece, apoi adăugă peste spanacul încins. Amestecă bine până se formează un sos gros.

Pasul 5. Adăugă ouăle, parmezanul ras, sarea și piperul, după gust, și amestecă bine.

Pasul 6. Formează din fiecare file de păstrăv un cilindru gol la mijloc, așează-le pe o tava de cuptor unsă cu unt și presărată cu panko.

Pasul 7. Toarnă amestecul de spanac în formele de timbale (în pastravul cilindric) și presară deasupra panko.

Pasul 8. Coace la cuptor pentru aproximativ 25 minute sau până când sunt bine rumenite.

Pasul 9. Scoate formele de timbale din cuptor și lasă-le să se răcească timp de 5 minute