Ingrediente
Mod de preparare
Rețeta de mai jos este delicioasă și merge servită la o petrecere. Bezeaua poate fi înlocuită cu frișcă, ce se va pune peste tartă înainte de servire.
Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Pasul 2. Combină biscuiții, untul și 3 linguri de zahăr într-un castron, toarnă totul într-o tavă de tartă, presează pe fund și pe pereți și coace crusta timp de 12 minute.
Pasul 3. Scoate blatul din cuptor și lasă-l să se răcească, apoi coboară temperatura cuptorului la 160°C.
Pasul 4. Într-un castron, amestecă laptele condensat, gălbenușurile, sucul și coaja de lime, iar apoi toarnă crema în crusta de tartă.
Pasul 5. Coace timp de 15 – 17 minute, până ce este închegată la suprafață, apoi lasă la răcit.
Pasul 6. Într-un castron, combină albușurile, zahărul și sarea și mixează până ce bezeaua este fermă.
Pasul 7. Pune bezeaua pe plăcintă, apoi rumenește-o cu ajutorul unei torțe de bucătărie.