Acasă Blog Culinar Înghețată de Casă Cu Banane Și Vișine

Înghețată de casă cu banane și vișine

Pasi de preparare

2

Ingrediente

450 g
banane congelate
200 g
vișine congelate
60 g
zahăr pudră

Pentru decor

2 buc.
căpșuni
100 g
ciocolată de menaj
50 ml
ulei
50 g
fulgi de cocos
mentă verde

Mod de preparare

A venit vara, iar tu vrei să te răcorești și, în același timp, să îți răsfeți papilele gustative? O înghețată de casă cu bananeușoară și cu puține calorii poate fi o opțiune excelentă. 

Rețeta cu banane congelate propusă de Lady Chef Cornelia Ghișoi este o variantă mai sănătoasă, încărcată de vitamine, pentru a scăpa de dogoarea verii. Iată câteva sfaturi pentru a pregăti o înghețată de casă cu banane delicioasă:

  • Pentru a te bucura de o înghețată cremoasă, alege să congelezi banane foarte coapte;
  • Acordă atenție procesului de congelare - taie bananele rondele și întinde-le, dacă ai cum, pe o hârtie de copt la congelator, pentru a se congela într-un singur strat. Astfel, banana se va blendui mai ușor, iar rondelele nu se vor lipi unele de altele. De asemenea, congelează vișine fără sâmburi;
  • Pornește blenderul la o viteză mai mică, pentru a sfărâma ușor bucățile de gheață. Crește treptat viteza. Astfel, vei obține o consistență cremoasă;
  • Dacă vrei o înghețată mai dulce, adaugă câteva curmale fără sâmburi sau o lingură de miere sau sirop de arțar;
  • Poți adăuga alte fructe pentru a completa gustul înghețatei. Folosește afine, pentru un gust interesant alături de vișine, cireșe amare, pentru un aspect monocromatic sau zmeură, pentru o tentă acrișoară;
  • Poți servi înghețata imediat după preparare sau poți să o pui într-o caserolă și să o lași la congelator cel puțin două ore. 
     
  1. Se mixează într-un blender zahărul pudră cu bananele congelate și vișinele până la consistența dorită. Se transferă conținutul în forme și se dă la congelator.
  2. Se pregătește decorul. Ciocolata se pune într-un bol și se topește la bain-marie. Căpșunile se scufundă pe jumătate în ciocolata topită și se așază pe o farfurie pe care s-a așezat o folie presărată  fulgi de cocos. Fulgii de cocos vor împiedica căpșunile în ciocolată să se lipească de folie. Se dă la frigider să se întărească. Pentru servire, se așază toate elementele pe o farfurie. 

Bucură-te de o experiență culinară completă! Descoperă promoțiile noastre la ingredientele necesare pentru a găti o rețetă ca un adevarăt Chef!