Ingrediente
Mod de preparare
Această rețetă oferită de chef Cristian Dumitru este ușoară și se prepară rapid, fiind potrivită pentru un prânz sau o cină în familie. Servește păstrăvul cu legume în porții separate sau pe un platou mare, de unde se va servi fiecare.
Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 210°C. Șterge păstrăvul eviscerat cu un prosop de hârtie, unge-l cu ulei de măsline și asezonează-l cu sare și piper proaspăt râșnit.
Pasul 2. Tăvălește-l prin mălai și pune-l pe foaie de copt, într-o tavă. Coace peștele 12 minute.
Pasul 3. Pune o oală cu apă la fiert, adaugă sare. După ce apa a atins punctul de fierbere, pune buchetele de conopidă și broccoli și morcovul tăiat în bucăți de aproximativ 3 centimetri.
Pasul 4. Conopida și broccoli se lasă la fiert timp de 2 minute, iar morcovul, 4 minute.
Pasul 5. Scoate legumele din apă într-o sită.
Pasul 6. Zdrobește usturoiul împreună cu 30 ml ulei de măsline, sare și piper proaspăt râșnit.
Pasul 7. Amestecă legumele fierte cu acest sos și cu zeama și coaja rasă ale unei jumătăți de lămâie.
Împarte peștele și legumele pe farfurii și servește imediat.
Dacă vrei să organizezi o masă festivă, la care păstrăvul la cuptor să fie vedetă, vino la Selgros și cumpără tot ce ai nevoie.
Autor: Chef Cristian Dumitru
Mai multe rețete de la acest autor
Vezi mai multe retete si sfaturi utile din aceasta categorie: