Acasă Blog Culinar Croquembouche Franțuzești Cu Nutella

Croquembouche franțuzești cu Nutella

Pasi de preparare

20

Ingrediente

Pentru choux-uri:
140 g
făină
1 linguriță
zahăr brun
115 g
unt
225 g
ouă
Sos de ciocolată:
75 g
zahăr brun
40 g
cacao pudră
75 g
sirop de zahăr
150 g
ciocolată neagră
Cremă:
75 g
Nutella
150 ml
lichior de cafea
25 g
zahăr pudră
600 ml
smântână
Crocant cu alune:
2 linguri
alune tocate
150 g
zahăr

Mod de preparare

Gustul special al cremei cu Nutella te va face să devii dependent de această rețetă. Mai ales că ingredientele folosite sunt simple, la îndemâna oricui.

Ia-ti cardul Selgros și profită de toate avantajele magazinului de unde profesioniștii și pasionații de bunătățuri își cumpără cele mai bune produse.

Pasul 1. Choux-uri: Cerne făina pe o hârtie de copt.

Pasul 2. Într-o oală, pune zahărul, untul și ½ linguriță sare fină și 240 ml de apă.

Pasul 3. Lasă să se topească untul la foc mic, apoi mărește flacăra și lasă lichidul să dea în clocot.

Pasul 4. Redu focul, adaugă toată făina și bate cu o lingură de lemn până când amestecul formează un aluat omogen care se adună, lăsând restul oalei curat. Continuă să bați încă 5 minute.

Pasul 5. Răcește coca 5 minute, apoi adaugă ouăle pe rând, continuând să amesteci până când aluatul este neted și lucios, dar încă gros.

Pasul 6. Umezește o hârtie pergament și căptușește o tavă de copt.

Pasul 7. Preîncălzește cuptorul la 200°C, transferă aluatul într-un poș și creează choux-uri de mărimea unei nuci.

Pasul 8. Introdu tava la cuptor și coace timp de 30-35 de minute până când choux-urile sunt umflate, aurii și crocante.

Pasul 9. Oprește cuptorul și lasă-le încă 30 de minute, apoi transferă-le pe un grătar pentru a se răci complet.

Pasul 10. Sosul de ciocolată: Amestecă într-o oală zahărul, pudra de cacao, siropul de zahăr și 200 ml de apă.

Pasul 11.Amestecă totul la foc mediu, lasă să dea un clocot, apoi ia de pe foc și amestecă ciocolata mărunțită.

Pasul 12. Crocantul cu alune: Prăjește alunele tocate până când sunt rumenite.

Pasul 13. Într-o tigaie, lasă la topit zahărul până când are o culoare aurie.

Pasul 14. Toarnă alunele și amestecă bine pentru a le acoperi în întregime.

Pasul 15. Apoi, într-un robot de bucătărie, sparge crocantul în bucăți mici. ⅓ din acesta transformă-l într-un praf de zahăr.

Pasul 16. Crema: Amestecă Nutella cu ½ din cantitatea de lichior și ½ din cantitatea de zahăr pudră. ½ din cantitatea de smântână bate-o spumă tare cu un mixer. Bate spumă în alt bol smântâna, zahărul pudră, lichiorul rămase.

Pasul 17. Când choux-urile sunt reci, poți începe asamblarea. Găurește fiecare gogoașă cu un cuțit de bucătărie.

Pasul 18. Toarnă cele două creme în două poșuri diferite și umple choux-urile.

Pasul 19. Înmoaie fiecare profiterol în sosul de ciocolată apoi așază-le în formă de piramidă pe un platou.

Pasul 20. Decorează cu bucăți de crocant cu alune și „zahărul” de crocant.