Ingrediente
Mod de preparare
Un preparat foarte simplu, sufleul de dovlecei cu parmezan este perfect pentru un prânz de duminică.
Pasul 1. Unge cu unt interiorul a șase vase ramekin.
Pasul 2. Pudrează-le cu câte o lingură de parmezan și întoarce vasele astfel încât pereții să fie acoperiți integral.
Pasul 3. Pune vasele la frigider.
Pasul 4. Fierbe dovleceii tăiați felii, fără a-i curăța de coajă, timp de 3 minute, în apă clocotită cu sare.
Pasul 5. Scurge legumele și păstrează 500 ml din apa de gătit.
Pasul 6. Pasează dovleceii cu o furculiță. Într-o cratiță, topește 75 g de unt. Ia tigaia de pe foc și adaugă făina, amestecă până se omogenizează și pune din nou pe foc.
Pasul 7. Adaugă apa păstrată, amestecând constant.
Pasul 8. După ce s-a îngroșat, ia sosul de pe foc și adaugă gălbenușurile pe rând, apoi dovlecelul și parmezanul și amestecă bine.
Pasul 9. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Pasul 10. Bate albușurile spumă tare, apoi încorporează-le în compoziția de dovlecei, treptat, amestecând de jos în sus, cu o spatulă.
Pasul 11. Adaugă sare, piper și nucșoară rasă.
Pasul 12. Umple vasele până la un centimetru de margine.
Pasul 13. Coace sufleul de dovlecei imediat, timp de 20 de minute, fără a deschide ușa cuptorului.
Pune fiecare vas pe o farfurie și servește.