Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. Baconul se taie în bastonașe subțiri și se rumenește în tigaie, fără să se ardă, până devine crocant.
Pasul 2. Se spală și se curăță stridiile, se desfac și se lasă carnea în valva inferioară.
Pasul 3. Se încinge cuptorul la 220 de grade.
Pasul 4. Se pune într-o tavă de cuptor nu prea adâncă o folie alimentară de aluminiu care se încrețeste, în așa fel încât să poată susține stridiile. Se așază stridiile în tavă cu valvă cu tot.
Pasul 5. Într-un bol se amestecă până la omogenizare brânza cheddar, crema de brânză, baconul, usturoiul tocat mărunt și piperul.
Pasul 6. Se pune câte o lingură din acest amestec peste fiecare stridie și se presară deasupra parmezan ras.
Pasul 7. Se bagă tava la cuptor și se lasă 8-10 minute sau până când parmezanul se rumenește.
Se servesc calde.
Ești pasionat de bunătățuri? Solicită cardul Selgros, care acum se eliberează și persoanelor fizice. Îl poți obține ușor și rapid, completând formularul din aplicație sau la birourile de informații clienți din magazine.