Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. Taie pieptul de rață în două.
Pasul 2. Pune la fiert 2 litri de apă cu un praf de sare.
Pasul 3. Când clocotește, pune bucățile de rață și fierbe-le 90 de minute.
Pasul 4. Scoate-le apoi din supă, unge-le cu miere și presară piper și boia de ardei dulce.
Pasul 5. Pune-le în tavă și lasă-le 45 de minute la foc moderat.
Pasul 6. Amestecă sucul de la 2 portocale cu o lingură de miere și toarnă-l peste bucățile de rață înainte de a le scoate din cuptor.
Pasul 7. Încinge untul și adaugă frunzele de spanac bine spălate.
Pasul 8. Presară cu sare și piper și amestecă ușor.
Pasul 9. După ce s-au înmuiat puțin, ia-le de pe foc.
Impresionează-i pe cei dragi cu această rețetă simplă rață la cuptor, dar atât de delicioasă.
Un preparat cu rață se potrivește perfect cu un vin roșu Merlot. Află de la Selgros povestea vinurilor. Prin intermediul proiectului „Vinul săptămânii”, renumitul somelier Sergiu Nedelea face o incursiune în lumea fascinantă a vinurilor.