Acasă Blog Culinar Legume La Tigaie Ratatouille

Legume la tigaie Ratatouille

Pasi de preparare

8

Ingrediente

1
vânătă potrivită
1
ceapă albă potrivită
2
zucchini mici
2
căței de usturoi
1 cutie
roșii în suc propriu
1 borcan
ardei copți conservați în ulei
100 g
măsline verzi, fără sâmburi
pătrunjel verde
cimbru uscat
sare și piper

Mod de preparare

Această variantă este o soluție rapidă care te va ajuta să prepari un fel de mâncare delicios. Rețeta de legume la tigaie Ratatouille se prepară rapid și este gata în doar 30 de minute.

Pasul 1. Scurge uleiul în care stau ardeii copți. Ai nevoie doar de câteva linguri, care vor da un gust special mâncării. Pune uleiul într-o tigaie încăpătoare. Dacă vrei, poți folosi un wok. 

Pasul 2. Toacă ceapa și usturoiul și călește-le cu un praf de sare, câteva minute. 

Pasul 3. Adaugă vânăta tăiată în cubulețe și continuă să gătești. 

Pasul 4. Pune dovlecelul tăiat în bucăți. 

Pasul 5. Urmează roșiile din conservă, cu tot cu sucul în care stau. 

Pasul 6. Răstoarnă totul în tigaie și amestecă în timp ce continui să gătești.

Pasul 7. Taie în bucăți mari ardeii copți și adaugă peste restul legumelor. 

Pasul 8. Este momentul să adaugi piper, cimbru uscat și măslinele. Continuă să gătești încă patru-cinci minute înainte de a adăuga pătrunjelul proaspăt tocat. 

Poți servi preparatul imediat, fie simplu, fie cu smântână sau iaurt, alături de orice fel de carne sau pește.