Ingrediente
Mod de preparare
Pasul 1. Cartofii se spală, se curăță, după care se fierb.
Pasul 2. Când aceștia sunt gata, se zdrobesc și se amestecă împreună cu făina, ouăle și sarea, până se formează un aluat.
Pasul 3. Într-o tigaie, topește untul și caramelizează cu 250 g zahăr, miezul de nucă și pesmetul, până prinde gust de caramel.
Pasul 4. Într-o crăticioară, pune apa la fiert cu restul de zahăr, scorțișoara și anasonul.
Pasul 5. Între timp, facem găluștele. Din aluat luăm bucăți mici, pe care le întindem, apoi punem în interior pruna, după care le fierbem 4-6 minute și le scoatem cu compoziția caramelizată.
Dacă voiai găluște cu prune rețeta rapidă, acest preparat îți va depăși așteptările.
Pentru profesioniști și pasionații de rețete și bunătățuri, Selgros vine cu proiecte care să te inspire. Sesiunile de Masterclass, susținute de chefi renumiți, îți dezvăluie secretele care stau la baza preparatelor memorabile din restaurantele de fine dining.
Autor: Chef Bogdan Cozma
Mai multe rețete de la acest autor
Vezi mai multe retete si sfaturi utile din aceasta categorie: